Meny
Framside
1. klasse
2. klasse
3. klasse
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Gå til Google Classroom
Mordgåte i ungdomsskulen

I dag har Sinnes skule markert Verdas bokdag. I ungdomsskulen har me hatt fokus på krim, nærare bestemt "Døde menn går på ski" av Knut Nærum. 

I dag tidleg blei elevane i ungdomsskulen møtt av Hilde som var klar med eit mordmysterium. Det går fort i svingane når ein skal lesa ei heil bok på ein halv skuledag, men me kom i mål. Elevane var flinke til å lytta, for dei hadde fleire teoriar undervegs om kven mordaren eller mordarane kunne vera. Undervegs fekk dei til og med sjå åstaden for det eine mordet! 

Om nokon lurer på kva boka me arbeidde med, handlar om: 

- En av dere kommer til å myrde meg.
Ordene tilhører Sverre Hartkorn; milliardær, playboy og sykelig opphengt i mord. I påskeuken tar han med seg en psykoanalytiker og syv av sine nærmeste venner til den øde Blåkamhytta for å leke Mordleken. Den som klarer å løse den fiktive mordgåten innen kl. 21 første påskedag, vinner fem millioner kroner.
Det sies at morderen Ulvar Mørkli går igjen på hytta, og etter bare én dag blir påskeidyllen brutt. En av turdeltagerne ligger halshugget i sneen. Foruten offerets egne, finnes det ingen fotspor i nærheten. Verst av alt: Det er ingen lek, men blodig alvor. Hytteboerne må kjempe en desperat kamp mot tiden og mot en morder som ikke har tenkt å gi seg med det første.
(CappelenDamm.no)

Main Image

Bilete 1 av 9